Save the animals

Okej. Jag ska sluta kolla sommarkläder. Right away. Men denna korta t-shirt från Kan Dee skulle ju faktiskt funka lika bra till en höst/vinteroutfit. Matcha med svarta jeans med hög midja och släng på en fet svart glesstickad halsduk och skinnpaj så var problemet löst. Komplettera med Jeffree Campbell Everest-liknande stövletter och en massa silversmycken. Katching!

Screaming for vengeance

GALEN sommaroutfit. Stunning! Tänk att glida runt i det här. Måste införskaffa mig en vit bustier med massa spets, höga Levi's shorts, ett långt svart pärlhalsband och ett par Wayfarers. Speciellt pärlhalsbandet. Gud vad kär jag blev. Tur att det är långt till sommaren..

I became a prisoner of your eyes

Högskoleprovet avklarat.
Satans förjävla skitsvårt, tidspress som in i helvete. Den engelska läsförståelsen samt den kvantitativa matematikdelen gick bäst. Hade farhågor om en överjävligt svår läsförståelse, men där blev jag positivt överraskad. Nåväl. Jag förväntade mig skamligt dåliga resultat med tanke på min prestation, men enligt mina beräkningar lär jag ligga runt 1,3 och det är inte så illa pinkat för att vara första gången.

Dessutom var det ett jävla tard som satt och SNÖRVLADE KONSTANT UNDER HELA JÄVLA PROVET. Klart jag förstår att hon hade det skitjobbigt, jag har väl själv varit vrålförkyld vid provtillfällen. Men hur mycket medkänsla jag än försökte uppbåda så gjorde det inte ljudet mindre distraherande.

Efterår var dock huvudvärken ett faktum, liksom min begynnande förkylning som vänligt nog bestämde sig för att flytta in i morse. Trött som ett as, mindfucked och med betong i hela kroppen tog jag mig igenom dagen. Nu har jag tack och lov lyckats bota det värsta med några glas gott rosé och ett potatismos med prästost, crème fraiche och vitt vin. Det var så gott så ni ANAR inte. Dessutom har jag belönat mig själv med en beställning hos JFR. Snyggaste korsörhängena på marknaden. Värt varenda krona!

Nu nalkas efterrätt, och därefter tänker jag däcka. Jag skonar er från egopixx idag.

Päronkompott gjord på päron (no shit!) kokta i bl a muscovadosocker och päroncider. På det lite vaniljkesella och en krossad havrekaka. Supergod höstdessert!

Second ring done


Jag har världens bästa läkekött. Åtminstone när det gäller piercingar. Jag tog det andra hålet i örat själv (varför betala 300 spänn när man kan göra det gratis?)  för en vecka sedan. Nu har svullnaden gått ner och idag satte jag i den lilla tighta ringen som alltid ska sitta där. Själva målet med håltagningen, så att säga. Klappat och klart, 0 kr, 1 vecka. 300 spänn, 4-6 veckor? Bah. Meseri. Nu ska mina fjuttiga töjningar dras ut ytterligare 2 cm (hahaha, då jävlar får jag ligga i.. hej spräckt) (JA jag menar 2 mm), brb!

Nail stuff


Inhandlade lite nödvändigheter idag. Något av det fulaste som finns måste vara avskavt nagellack. Det ser verkligen otroligt skabbigt ut. Samtidigt har jag ingen lust att behöva lacka om flera gånger i veckan, så jag hoppas att detta allround-lack är helt okej. Min älskling Bronze Patina satt visst inte sådär jättebra, även om färgen är gorgeous, som sagt var. Blir att pyssla lite ikväll, med andra ord. Ska skrubba loss hud med en hemmagjord skrubb, dränka håret i oljor, lacka naglar och ha mig. Jag tycker det är ganska mysigt att göra sådant på just fredagar. Jag är oftast inte alls sugen på att vara social på fredagar - då har man ju varit social i fem hela dagar och en ensammänniska som jag kan då behöva ett break. Åka till hästen, ta en långdusch, käka en riktigt god middag (inklusive ett gott rödvin eller några glas champage) med familjen, kanske kolla lite film och sedan slockna tidigt. Låter som en alldeles utmärkt fredagkväll i mina öron. Imorgon är det dessutom högskoleprov från 8 till 16, så då vill det till att vara fit for fight.

The pursuit of the perfect hair




Ja, det är precis vad jag håller på med - försöker få till det perfekta hårsvallet. Och inte via locktänger och silikoner.. Jag vill ha ett hår som mår bra. Ett hår som glänser för att det ÄR glansigt och välmående - inte för att jag har proppat det fullt med skadliga ämnen som lägger sig som en yta utanpå hårstrået och döljer hårets verkliga hälsa.

För ett tag sedan halkade jag in på balsammetoden av en händelse. Timmar och åter timmar ägnades åt att lusläsa varenda forumtråd på lockig.se, i ett fruktlöst försök att acceptera att håret faktiskt kunde bli rent med hjälp av enbart balsam. Men för mig, som har nästintill rakt och ganska fett hår, visade sig metoden inte alls lika lyckosam som för de uttorkade, lockiga stackarna. I ett halvår kämpade jag tappert innan jag smet iväg till The Body Shop och inhandlade ett SLS-fritt schampo. De nitiska brudarna på Lockig.se fortsatte att vara nöjda och jag blev än nöjdare. Slutet gott, allting gott - nästan.

Mitt hår når i skrivande stund någon cm under svanskotan. Jag har inte släppt en frisör i närheten av min dyrbara skatt på tre år, utan klipper av kluvna toppar på egen hand. Jag lever fullt ut efter "no poo"-filosofin, och låter ingen skit komma nära (jag befinner mig i andra änden av huset när min mor går loss med hårsprayflaskan). Mitt hår är således ganska välmående och (hyfsat) oslitet. Så skall det också förbli. Därför drar jag ut så mycket jag kan på hårtvättarna. En gång var fjärde dag brukar räcka. Tyvärr vill man ju se fabulous ut tiden emellan dessa också. Lösning: torrschampo! Och inte vilket torrschampo som helst, utan havregrynsmjöl. Mixa havgrengryn, massera in i hårbottnen, borsta ur, dammsug toalettgolvet.. Voilà!

Detta får bli det första inlägget i en ny hår-kategori här på bloggen. Jakten på det perfekta hårsvallet utan skadliga produkter, helt enkelt. När vi ändå är inne på ämnet kan jag nämna att jag var och köpte en flaska ricinolja idag efter plugget. Den ska ju vara något av en mirakelprodukt, och ALLA mirakelprodukter måste testas. Berättar mer i ett separat inlägg. Blir det bra? Jo, naturligtvis, Ers Höghet, det blir alldeles förträffligt utmärkt.

Min tatuering kliar JÄVEL idag.

Another stranger me

"Den konstiga tjejen med långt, brunt hår".

Är det bara jag som blir glad av en sådan beskrivning?


Inspo

Byxorna. Gah! Dör lite smått. Jävligt snygg bryyd också. Blivande jag.. Haha, maybe not, men löparrundan var sjukt go idag med. Drog av milen i söndags också. Känner att jag definitivt har förtjänat lite citronglass med hemmagjord lakritssås ikväll!


Isadora Bronze Patina

Såg detta lack på en tjejs blogg och blev så himla sugen att jag var tvungen att släpa med mig Emma på håltimman idag och lägga vantarna på en burk. Kommer utan tvekan bli mitt favoritlack i höst! Det är härligt nästan-svart med ett fint brunbronzigt lyster. Det suger bara att min andra tumnagel gick av för några dagar sedan, och det här är första gången på ca 2 år som jag målar naglarna. Murphy's Law upphör aldrig att gälla.

Blev en liten löprunda idag med. Strongt, var nämligen inte det minsta sugen. Men jag är påväg, jag är påväg! Snyggast i stan till våren/sommaren? Jajjamen. Måste styrketräna jävel imorgon också. Passa på innan jag ska tatuera mig.. OJDÅ, det är visst på LÖRDAG. Ah, är sjukt peppad! Som sagt, snyggast i staaaada. Märker ju hur mycket smalare jag är nu än förut, vilket gör mig motiverad. Har också ett behov av att ta hand om min kropp på utsidan, är riktigt sugen på någon form av hemmaspa på söndag (fast kanske inte köra världens skrubb nytatuerad, haha).

Nu skall moi städa mitt rum, och sedan? Plugga något avancerat. Haha. So long!

55 kr på Kicks.

As I lay here lying on my bed, sweet voices come into my head

Glömde nästan bort att visa mina grejer från Style By Tyra! Här har ni ringen iallafall. Så snygg så jag dör. Dock lite stor, så får ha den på långfingret. Kommer lätt handla därifrån fler gånger, det här har du gjort bra Tyra!

Fick också hem mina drömskor. DRÖMSKOR! Oanvända från Tradera. 13 cm, rejäl platå, diskreta detaljer såsom spännen, snörning och nitar. Dessutom sjukt sköna. Inte ofta man är så nöjd med ett köp. Vill gå i dem JÄMT! Haha. Blir nog flitigt använda i höst.


Do you remember blue skies, happy days, simpler times

Good morning sunshines! Fixade världens goaste frukost idag. Youghurt med krossade linfrön, solrosfrön, blandade grovhackade nötter och lite gojibär. Hur gott?! Youghurten var dock av både en fetare och sötare variant än den jag är van vid, men det gick. Man tager vad man haver! Sen åt jag en macka också. Men det behöver ni inte veta.

Löpning och psykologiplugg is up next! Kenzas ben here I come!


We pay the wages of war

Trodde ni att jag tänkte hålla mig till att skriva på engelska? Njäe. Det här är en modeblogg, men en personlig sådan - och såvida engska inte är ens modersmål, blir engelska opersonligt. Svenska är det alltså som gäller hädanefter. Nåväl, till saken! Här är dagens, inget speciellt egentligen - men det är ju det hela min idé om mode går ut på.

Hann till och med träna efter stallet idag, en enkel liten löprunda blev det. Ska köra imorgon igen! Resten av kvällen ska ägnas åt kyckling, Bonde söker fru och Historia A. Nu känner jag dock att duschen ropar på mig. So long!


Spetsstickad svart tröja i viskos - Tradera | Grå stentvättade jeans - Weekday | Silverringar - Glitter/Indiska


Stylebytyra.se

I decided to give StyleByTyra a try this weekend, when they offered free shipping. Waitin' for these gorgeous accossears to arrive! Talk about jaw-drop moment when I saw the ring, too bad it's not made out of pure silver.. Weell, I think I can live with that. And the feather hair extension will blend in nicely with my hair.

 


It seems not that long ago

My recent purchases, everything from Tradera.com. Can't wait 'til I recieve them. I bought a pair of Jeffrey Campbell-look-a-likes as well, but the pic was kinda crappy so you'll have to wait until I can take a pic of them myself.



Don't mess with things you don't understand

This blog's all about fashion and my twisted, twisted mind. Welcome - to hell.

What is fashion, according to me, the anonymous author? My fashion is dark. My fashion is small details, that no one else notices (or that's what I think, at least). My fashion is dark, pure, vintage, true-born. My fashion always means something - to me, perhaps not to you. If anyone should stumble across this blog, I hope you find it interesting. Then, God bless you. And if you don't like it? God bless you anyway.


This is another stranger me.

RSS 2.0